Elektrikli tekne su yapıcı sistemlerinin tipik parçaları vardır. Bunlar:
Su Giriş Vanası: Suyun rahatça girebileceği çapta vanalar kullanılmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta vananın motor su girişi veya kirli su tank çıkışlarına yakın olmamasıdır.
Süzgeç: İyi bir süzgeç deniz suyu ile birlikte gelen yabancı maddeleri önemli ölçüde azaltacaktır. Süzgecin bulunduğu yer her zaman erişilebilir olmalı tıkandığında ya da periyodik olarak temizlenmelidir. Temizlik sırasında su dökülebileceğinden elektrikli aletlerin yakınında olmamalıdır.
Düşük Basınçlı Pompa: Bu pompa suyu su yapıcı içerisine alan ve sistemi besleyen pompadır. Teknenin alt kısımlarına monte edilmelidir.
Partikül Filtresi: Su yapıcıya giren su yüksek basınç pompasına gönderilmeden önce bu aşamada bir filtreden daha geçer. Böylelikle yüksek basınçlı pompaya zarar verebilecek partiküllerden arındırılmış olur. Genelde iki filtre kullanımı yaygındır. Önce 30 mikron sonra da 5 mikron filtre kullanımı yapılır. Bir çok sistemde ayrıca yağ ayırıcı da bulunmaktadır.
Yüksek Basınç Pompası: Bu pompa suyu temizleyecek olan membrana yüksek basınçla gönderir. Genellikle suyu itmek için 800 PSI basınç uygulanır.
Membran Üniteleri: Su molekülleri dışında herhangi bir şeyin geçişine izin vermeyen yarı geçirgen membranlar su yapıcı sisteminin en önemli parçalarıdır. Genelde deniz suyu filtresi için kullanılan membranlar, polyamid, spiral sargılı, üç tabakalı olanlarıdır.
Deniz Suyu Deşarjı: sistemden geçen ve artık ihtiyacımız olmayan suyun tekrar denize gönderilmesi için kullanılır. Su hattının üzerinde olması su çıkışını takip edebilmek açısından önemlidir.
Suyu Tanklara Gönderme: Üretilen su, temiz su hatlarıyla birlikte temiz su tanklarına gönderilir.
Membran Yıkama İşlemi: Son olarak deniz suyunun giriş tarafında membran üzerinde biriken tuz parçacıklarının temizlenmesi için düzenli yıkanması gereklidir.