İyi yapıştırıcı özelliklerine sahip bir dolgu macunu kullanmanın büyük bir avatajı var. Yapışkan bir dolgu macunu, gerilmeler tabakalı bileşenleri ayırıp çekip ayırırken bile sızdırmazlığını korur; dolgu macunu, bir akordeonun iki tarafını birleştiren körükler gibi gerilir ve sıkışır.
Bu akordeon etkisi, özellikle yerine cıvatalanmayan, daha çok bir iç ve dış çerçeve arasına kenetlenen plastik seyir feneri kurulumları için yararlı olacaktır. Kabin kenarları genişledikçe ve sıcaklık değişiklikleri ile büzüldükçe veya arma gerilmeleriyle esnetildikçe, çerçeveler arasındaki boşluk değişir.
Düzgün uygulandığında silikon dolgu macunu bu varyasyonları karşılayabilir, ancak seyir ışığını muntazam bir silikon kalınlığına ayarlamak kolay değildir. Silikonun inanılmaz esnekliği olmasına rağmen, yapışma eksikliği, su geçirmez bir sızdırmazlık sağlamak için her zaman baskı altında olması gerektiği anlamına gelir. Sertleşmiş silikon tarafından oluşturulan conta seyir fenerinin etrafında herhangi bir yerde inceyse, conta muhtemelen çok daha erken başarısız olacaktır.
Polisülfit veya poliüretan daha güvenilir bir sızdırmazlık sağlar, ancak polisülfit plastiğe zarar vereceği kesindir ve poliüretan gelecekteki herhangi bir sökmeyi sorun haline getirir. Neyse ki bir yerlerde bir kimyager, şüphesiz bir tekneye sahip olan ve plastik seyir feneri takmaya çalışan biriyd. Kısmen silikon ve kısmen poliüretan olan yeni bir ürün geliştirdi. BoatLife tarafından Life Seal olarak pazarlanan bu, seyir fenerleri ve diğer plastik parçalar için silikondan daha dayanıklı bir sızdırmazlık malzemesidir.
Ancak bu ürünü Türkiye’de bulabilir misiniz? bilemiyoruz. Yine de aklınızda olsun…